Kik vagyunk? Magyar Sportmászásért mozgalom

A Magyar Sportmászásért mozgalom BEMUTATKOZÁS

Több megkeresést kaptunk, hogy a sokat emlegetett transzparencia harcosaiként mutassuk be a petíció mögött álló aktív tagokat. Ezzel a magasabb szintű elköteleződéssel igyekszünk példát mutatni mindazoknak, akik szeretnének segíteni és névvel támogatni, de nem láttak még elegendő sikeres alulról szerveződő mozgalmat. 

RÉSZTVEVŐK:

Bubb Ferenc – A sportmászásért élő és dolgozó, 30 éve aktív mászó, többszörös senior magyar bajnok. A sportmászás oktató- és edzőképzés megújítója, vezetője, az Oktatási Bizottság tagja. 

Burucs Bálint – 29 éve aktív mászó, volt válogatott versenyző. Nemzetközi versenyeken kísérő edző, aki 2 évig volt az Utánpótlás Edzői Program résztvevője. Hosszú évek óta Magyar kupa útépítő boulderben és nehézségiben is. A Gi egyesület egyik alelnöke, végzett sportmászó – sportedző.

Böröczky László – VR rendszer adminisztrátor, MHSSz Sportszakmai munkacsoport tag (elsősorban versenyszervezési, versenyszabályzati ügyekben). Az MK versenyek lebonyolításának támogatása. Böröczky Ferkó versenyző apja, első időkben edzője is

Dr. Besenyei Mónika – 30 éve aktív sportmászó, volt versenyző, sportmászó oktató, felnőttképzési szakértő, sportmászó vizsgaelnök. Az NKE Gekko SE alapítója. Civilben egyetemi adjunktus, kutató, oktató, fenntarthatósági és a nevelés szakértő. 

Farkas Tamás – Többszörös magyar bajnok versenyző. Számos (10+) utánpótlás korú kiemelkedő (MK összetett dobogós) versenyző edzője. 2018-2023 között válogatott edző. Számos népszerű teremben rendszeres útépítő. Aktív sziklamászó: 3 db 9a, és 8B+ boulderek megmászása.

Gajárszki Áron – Kenus világbajnoki érmes és ironman, tanár végzettségű amatőr sportoló. 19 éve inkább lelkes mint ügyes mászó és a Flow boulder SE elnöke. 

Gáts Bence – 2020-as első és egyetlen sportmászó szakmai konferencia szervezője, 2023-ban Nevelő Edző Program koordinátora.

Groholy Tamás – Az Első Pécsi Sportmászó Egyesület elnöke, 13 éve lelkes amatőr mászó.

Radics Máté – Korábbi versenymászó szakág vezető, kiemelt válogatott versenyző (Radics Attila) édesapja.

Schmidt Tamás – 2018-2023 között válogatott edző, több mint 100 magyar kupa útépítője, többszörös magyar bajnok versenyző. 26 éve foglalkozik versenymászással versenyzőként, edzőként vagy útépítőként. Körülbelül 20 éve az MHSSz tagja, a Flow mászóterem tulajdonosa és szakmai vezetője. Aktív sziklamászó: több mint 100 első megmászás 8A-8B+ boulderek. 

Strommer Soma – Volt versenyző és a válogatott utánpótlás versenyzők edzője. Terem üzemeltető, a Veszprémi Sportmászó Egyesület elnöke.

Tóth Zoltán – A BigWall és a Flow mászótermek alapító tulajdonosa, a SPOFA sportegyesület elnöke. Lánya, Tóth Viki versenyző (egyik) edzője.

Zsilák Kinga – A Szitakötő Vízi- és Extrémsport Egyesület elnöke, sportmászó edző, többszörös Magyar Kupa győztes.

CÉLJAINK:

Olyan szervezetet és szervezeti kultúrát kialakítani:

  • Ahol a tagok örülnek, hogy ide tartoznak, mert jól érzik magukat a szervezetben.
  • Ami a sportág hazai fejlődése szempontjából a lehető leghatékonyabban használja fel az ember- és anyagi erőforrásait.
  • Melyben minden sportmászásban érintett személy érdekei a megfelelő módon képviselve vannak. Ennek a feltételeit és működését pedig kizárólag a sportmászó közösség tagjai alkotják meg.

Ezt nevezzük majd Magyar Sportmászó Szövetségnek.

Többen kértétek azt is, hogy mutassuk be a víziónkat, jövőképünket, ezért a következő napokban megosztunk majd ezzel kapcsolatos anyagokat. Hangsúlyozzuk, hogy ezek csupán az általunk elképzelt irányokat tükrözik, és a sportmászó közösség minél intenzívebb bevonásával szeretnénk ezeket majd részletesen kidolgozni és a közgyűlés elé elfogadásra bocsátani!

Sportmászó Szövetségért mozgalom

Petíció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük